Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

Pääsin Uudellemaalle

  • Ehdokas Uudellamaalla
    Ehdokas Uudellamaalla

 

Pääsin Uudellemaalle

 

 

Ne on vaalit nyt, NATO-vaalit. Toista äänestyskertaa ei ehkä tule. Jos NATO-puolueet voittavat, niin voivat selittää, että politiikkaamme tukee näin suuri joukko kansasta. Ei tässä mitään kansanäänestyksiä enää tarvita. Että otetaan vaan se viimeinenkin askel, sillä nythän Nato voi saada tukeamme antamatta kuitenkaan turvatakuita.

Ei niitä takuita tule kyllä muutenkaan. NATOlla itsellään ei ole lainkaan sotajoukkoja. Jokainen NATO-maa päättää itse, kannattaako sen lähteä esimerkiksi Suomeen sotimaan. Toistaiseksi ei ole koskaan sovellettu artikla 5:n mukaista turvalauseketta minkään NATOn jäsenmaan puolustamiseksi. Puolueettomuus on siis paras turvamme, ero EU:sta, eurosta ja Natosta.

Kaikki nykyiset eduskuntapuolueet ovat NATO-puolueita. Ne ovat kaikessa hiljaisuudessa hyväksyneet MOU-sopimuksen suurempaa meteliä nostamatta. Perussuomalaisillakaan ei ole mitään kynnyskysymyksiä hallitukseen menossaan. Nato-optio on auki muillakin. Kunhan vaan Suomen kansa alistuu valtavan natotuksen ja Venäjän mollaamisen, russofobian lietsomisen edessä.

Neljä vuotta sitten olin ehdolla Oulun vaalipiirissä ja koululaiset valitsivat omaan eduskuntaansa, vanhemmat eivät. Nyt en oikein tiennyt, mihin pyrkiä ehdolle. Innostinkin vaan ensin IPUn puheenjohtajaa asettumaan ehdolle Uudellemaalle, jotta varmistuisi, että sieltä ainakin menee kansanedustaja läpi. Lopulta kuitenkin Antti Pesonen päätti, ettei hän voi pettää Vaasan vaalipiirissä häntä äänestämään tottuneita ja jäi Pohjanmaan ehdokkaaksi.

Mitäs minä sitten siinä tilanteessa? Päätin vastata omaan huutooni ja pyrin ja pääsin varapuheenjohtajana hieman paikkaamaan Antin mielessäni jättämää aukkoa etelään. Ajattelin, että varmistan siten osaltani Janus Putkosen tai Susanna Kauppisen mahdollisuuksia eduskuntaan. Uudellamaallahan äänikynnys on vain noin puolet siitä, mitä se on esimerkiksi Pohjanmaalla. Uudeltamaalta uuden puolueen on matemaattisesti laskien helpointa lähteä liikkeelle.

No sitten Janus ilmoittikin jäävänsä päätoimittelemaan Werkkomediaa. Minä kuitenkin olin päätökseni tehnyt, kävin Ylen videoitavana Uudenmaan ehdokkaana ja aloin täytellä vaalikoneita. Eihän Uusimaa minulle outo alue ole. Siellä asuu nykyisin kuusi jälkeläistäni ja itse olen asunut parissakin kunnassa Uudenmaan puolella, Tuusulassa ja Espoossa, Pääkaupunkiseudulla useampaankin otteeseen yhteensä toistakymmentä vuotta.

Lopulta sattuneesta syystä Susannakin jäi pois ehdokkuudesta, mitä suuresti olen surrut ja pahoittanut mieleni. Olen ollut toisinajattelijana puolueessa, mutta päätös oli tehty siellä, missä valta näissä asioissa on. Kuulin koko asiasta vasta jälkikäteen. No onhan siellä IPUlla toki monta muuta hyvää ehdokasta, lisäkseni 26 kappaletta, miehiä ja naisia, nuoria ja vanhoja. Valinnanvaraa löytyy. Itse olen vielä murrosiässä, minkä siis koululaiset olivat viime kerralla huomanneet, kun minua äänestivät. Saattoi siihen vaikuttaa kyllä minuutin mittainen vaalivideokin, mikä löytyy toisinajattelija.fi sivujen yläpalkista. Uudempia videoita ovat sitten Ylen haastattelu ja You Tubessa oleva extempore puheenvuoro ”Naton laivat helvettiin” mielenosoituksessa Turussa.

Jännästi meni tuo Ylen haastattelu, sillä NATOsta ei taidettu puhua sanaakaan, vaikka juuri siihen kysymykseen olen perehtynyt osallistumalla MOU-sopimuksen kääntämiseen ja toimittamalla kirjan ”Näin Suomea viedään”, mihin MOU-sopimus tulee suomeksi, englanniksi ja Ruotsin MOU ruotsiksi.

Taloudesta sentään puhuttiin. Toimittaja heitti aivan poskettoman väitteen, mikä tarkoitti, että missään ei harrastettaisi ns. setelirahoitusta, ei lainattaisi omalta keskuspankilta. Ällistyin väitteestä kyllä niin paljon, että jäi sanomatta, että juurihan Ruotsikin oli päättänyt käyttää ns. setelirahoitusta saadakseen kruunun arvon alenemaan. Ruotsillahan on oma keskuspankkinsa ja oma raha. Paremmin siellä menee.

Kummallista leikkelyä Yle näiden videoiden kanssa harrastaa. Äänikin pahasti epäsynkassa. Ilman leikkelyä pitäisi olla. Ja tarvitseeko toimittajan olla hyökkäävä ja puhua päälle?

 

Mauri Nygård 12.03.15

toisinajattelija.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Parempaa menestystä toivotellen, ulkomainoksesi oli kyllä paras viimmekerralla.
Kootaan kuitenkin eduskunnanulkopuolellejääneiden puolueiden rippeet yhteen heti vaalien jälkeen, sopiiko Mauri ?

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kiitos toivotuksesta. Se en vaan ole minä, joka vaaliliitoista tai yhteistyöstä päättää. Puolueen johdon linjan vain Sinullekin syksyllä kerroin.

Ennen vuoden 2011 vaaleja oli lajapohjainen yritys eduskuntapuolueita vierastavien yhteityölle. Se taisi kaatua lopulta siihen, että vetäjät esittivät uuden puolueen säännöt, jotka olisivat taanneet diktatuuriaseman muutamalle henkilölle. Se paljasti heidän motiivinsa.

Toimituksen poiminnat