Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

Lisää veroja rikkaille, palveluja muille

Lisää veroja rikkaille ja palveluja muille,

vai puoli ääntä kokoomukselle?

 

Mistä velkaantuminen ja kehnot palvelut johtuvat? On ikävä kertoa kysyjälle, että tämä on tahallista, suorastaan suunnitelmallista.

Vähin erin on vähennetty hyvätuloisten veroja ja vastaavasti on vähennetty valtionapuja kunnille. Kun valtio on luopunut euron myötä rahan luomisesta, niin on otettu lainaa pankeilta, joita toisaalta tuetaan Kreikan nimissä. Velan korkoja on maksettu 70 miljardin euron luokkaa oleva summa!

Merkittävää oli Ahon (kesk) hallituksen aikana tehty päätös verottaa pääomatuloja omalla alhaisella prosentillaan. Äskettäinkin on tehty rikkaita suosivia veronkevennyksiä.

Jo Holkerin (kok) hallituksen aikana kerrottiin, että kuntien lukumäärä tullaan tiputtamaan puoleen, ja se toteutetaan talouden avulla. Isojen kuntien palveluja on helpompi yksityistää. Yksityistäminen on kaiken politiikan takana.

Käytännössä tämä on tarkoittanut korkeampia terveyskeskusmaksuja, lääkärijonoja, harvempia vaipanvaihtovälejä vanhuksille, huonompia teitä, suurempia koululuokkia, jne.

Veronkevennysten määränä on puhuttu luokasta 7-10 miljardia euroa vuodessa. Se vastaa ns. kestävyysvajetta, jota hullun lailla muka korjataan nostamalla eläkeikää, vaikka koko maa ja maapallo huutavat lisää työtä.

Veronkevennykset ovat keskittäneet rahaa yksille, joiden hallussa se makaa tuottamattomana. Kun sitä otetaan verotuksella takaisin tuotantoon, niin se kasvattaa myös yksityistä sektoria. Kannatan reiluja veronkorotuksia hyvätuloisille, parempia julkisia palveluja ja julkisia investointeja.

Vahvan markan politiikka euroon pyrkimisen vuoksi ja nyt vahva euro ovat olleet varsinaisten talousongelmiemme pääsyyt vapaakaupan ohella. Saimme kaksi integraatiolamaa. Kun euro on nyt laskenut, niin se näkyy positiivisesti syksyllä.

Tämän kirjoitin tutkijan ja kunta-alan kokemuksella ja eduskunnassa pitäisin meteliä, jotta ihan kaikki hullutus ei menisi totuutena läpi. Eduskunnassa on nyt vain EU-puolueita, joita äänestämällä entinen meno pahenee. Äänestämättömyys taas on puoli ääntä kokoomukselle.

Mauri Nygård

www.toisinajattelija.fi I

tsenäisyyspuolueen varapuheenjohtaja, fil. lis.

Ehdokkaana Uudellamaalla

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Pääoma- ja osinkotulojen verotusta harvoin otetaan esille. Hiljattain katsoin vero.fi-sivuja ja löysin esimerkin pääomatulojen verotuksesta..

80 000 €:n pääomatulosta voi vero olla vain 6000 € (on 7,5 %), mutta sitten taas 80 000 €:n palkkatulosta se on ainakin yli 40 %.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Samoihin aikoihin, kun Ahon hallitus päätti vuonna 1994 ottaa pääomaverotus käyttöön, Kokkolassa oli kesällä suuri vapaakauppaseminaari, paikalla presidenttejä, pääministereitä ja rikkaita. Eräs Ehnroth kysy loppukeskustelussa, että mitä me tehdään suomalaisten työllisyydelle, kun mennään EU:hun ja vapaakauppaan. Salolaiset ym poliitikot sanoivat, että hyvä kysymys hyvä kysymys. ABB:n pääjohtaja Percy Barnevik sanoi, että tietenkin me voisimme käyttää entisiä keinoja eli tulleja ja kiintiöitä js sellaista, mutta kansainvälisen suuryhtiön pääjohtajana sen sijaan suosittelen elintasohaitarin kasvattamista. Tätä neuvoa on toteutettu. Sen saman minulle kertoi VEU-lehdelle haastattelua tehdessäni jo keväällä 1993 Björn Wahlroos.

Toimituksen poiminnat