Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

NATOn Isäntämaasopimus MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Naton MOU on nyt suomeksi kirjassa ja media vaikenee

 

Isäntämaasopimus NATOn kanssa on nyt suomennettu ja sisältyy kirjaan "Näin Suomea viedään", VS-kustannus 2015.

Olen kirjan toimittaja ja toinen sopimuksen kääntäjistä. Toinen ei halua nimeään julkisuuteen. Valtiovaltahan halusi suojella itseään häpeältä ja syytteiltäkin siten, että ei kääntänyt lainkaan sopimusta julkisuuteen.

Kirjassa kirjoittavat myös entinen ulkoministerimme, professori Keijo Korhonen, IPUn puheenjohtaja Antti Pesonen ja tutkivajournalisti Riikka Söyring. Söyring on erityisesti asiantuntija EU:n käymissä vapaakauppasopimusneuvotteluissa.

Pidimme kirjasta tiedotustilaisuuden 15.4.2015 Bambuser nettiohjelman avulla. Tilaisuus on siis nähtävissä edelleen videolla, mutta ohjelma ei näy pyörivän kunnolla kaikilla selaimilla, jostain syystä. Google Chrome -selaimella kyllä toimii.

Siis kun ottaa Bambuser ohjelman esiin, niin yläpalkista löytyy sana Videot ja sen valinnan jälkeen voi laittaa Bambuserin hakuun vaikka kirjamme nimen, niin jo löytyy. Bambuser ohjelma on ilmainen, niin eri selaimetkin.

Medialla olisi ollut tilaisuus kirjoittaa kysymyksiä kirjasta, jonka olimme heille lähettäneet hyvissä ajoin etukäteen.  Media kuitenkin vaikeni. Sen osalta elämme totalitaarisessa diktatuurissa. Todellisella oppositiolla ei ole Suomessa yhtään tv- tai radiokanavaa, toisin kuin parjatulla Venäjällä.

Hauskasti tämänkään blogin puheenaiheina ei näytä olevan ennestään sanat NATO, MOU, TTIP tai TISA. Nato isäntämaasopimus nyt kuitenkin löytyi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kiitos Henry. Valitettavasti ei toimi tämänkään linkin kautta kunnolla Firefoxin käyttäjillä. Tarttee ladata Google Chrome. Vai osaisiko joku tehdä jotain muuta katselun helpottamiseksi? No kirjaa voi nyt tilata edulliseen hintaan Ipulta ja ensi viikolla tullee kirjakauppoihinkin. Ainakin tilattavaksi niiden kautta.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Joo, Chromessa se näkyy hyvin, Firefoxissa nopeus tuntuu olevan ongelma.

Henry

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Vanhana sissiradistina ei tuottanut hankaluutta kuunnella ja ymmärtää kaksin-kolminkertaisella nopeudella, minkä Safari-selain tarjosi.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kuulin tänään, että ohjelma/video pyörii myös Firefox selaimella, jos sihen on päivitetty sopivasti lisäosia.

Mutta onko havaintoja, miten media on reagoinut kirjaan, vai onko päätoimittajien kuukausipalaveri tehnyt yksimielisen päätöksen?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #5

Ei mitään havaintoja, nämä pimitykset on sovittu jossain konklaavissa. Pitää hommata kirja ja laittaa "lukupiirissä" kiertoon ja lopuksi toimittaa kunnan kirjastoon.

Toimituksen poiminnat