Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

On todella omituista, että ette ymmärrä Hra Tasavallan Presidentti

 

On todella omituista,

Hra Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (ent. kok),

että ette tajua, miksi ihmiset kritisoivat hyväntekeväisyysyhteiskuntaa – ei siis hyvinvointiyhteiskuntaa (A-Studio 15.6.2015).

Te piditte tuota kritiikkiä omituisena, ja Tehän olettekin arvovallallallanne halunneet edistää hyväntekeväisyyttä mm. toivomalla hurskaasti, että hyvätuloiset alentaisivat palkkaansa. Taisittepa näyttää hieman esimerkkiäkin.

On todella omituista, että ette tajua, miten naurettavilta silmänkääntötempuilta tuollaiset esitykset tuntuvat tavallisista suomalaisista?

On todella omituista, Hra Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö (ent. kok), että pidätte itseänne köyhempää väkeä niin kertakaikkisen tyhminä, että meille voi syöttää ihan mitä tahansa. Ovatko mielestänne köyhät tyhmiä ja raha viisaampi kuin ihminen?

On todella omituista, jos uskoitte, että köyhät eivät tajua, että jos hyvätuloiset hieman alentavat palkkaansa, niin verotulot vähenevät ja julkiset palvelut heikkenevät. Rikkailla muutaman tonnin vähennys sen sijaan ei tunnu missään.

On todella omituista, Hra Kaikkien Suomalaisten Presidentti, jos ette tajua, että köyhät kyllä tietävät, mikä on ratkaisu julkisen sektorin tulovajaukseen: verojen korotus rikkaille.

Ns. kestävyysvaje poistuu, kun palataan aikoinaan vallinneeseen verotukseen.

Hyvätuloisten verotustahan on vuosien varrella alennettu yhteensä luokkaa 7 miljardia euroa vuositasolla, ehkä enemmänkin laskentatavasta riippuen. Esimerkiksi viime vuosina toteutetut yhteisöveron alennus ja kelamaksun poisto yrityksiltä tekevät yhteensä jo lähes kaksi miljardia euroa vuodessa.

Sitten on alennettu valtionosuuksia kunnille ja heikennetty palveluksia. Sen seurauksena rikkaitten ja köyhien elinikäerokin on kasvanut voimakkaasti. Joissakin ikäluokissa köyhimmät kuolevatkin jo hieman nuorempina kuin aiemmin.

Olisi todella omituista, jos ette olisi tästä kehityksestä tietoinen, sillä suunnitelmallistahan kaikki on ollut aina Harri Holkerin (kok) ja Esko Ahon (kepu) hallituksista lähtien, ja itse olette toiminut mm. valtiovarainministerinä.

On todella omituista, että ette ottaneet opiksenne aikaisemmasta köyhälle kansalle esittämästänne sammakosta, että julkinen sektori tuottaisi 58 % bruttokansantuotteesta. Liioittelitte totuutta kolminkertaisesti.

Tehän, varmaankin omasta mielestänne talousmies ja entinen pankinjohtaja, jouduitte lopulta varsin omituiseen valoon tuon väitteenne kanssa, jota ette suinkaan itse oikaissut, vaan annoitte pelotteen julkisen sektorin hirmuisesta uhasta levitä alkuunsa mediamaailmassa hyvinkin laajalle, ja elihän se parhaiden propagandistien teksteissä vielä vuodenkin kuluttua puheestanne.

Monet olivat kuitenkin jo tajunneet, että kyllä nyt Sauli puhui vastoin parempaa tietoaan, tai sitten hän onkin niin pahasti tietämätön maansa asioista, että ei kerta kaikkiaan voi olla kelvollinen presidentin virkaan.

On todella omituista, jos ette ymmärrä, mikä ero on meidän yhteiskuntamme ja sellaisten yhteiskuntien välillä, joissa on runsaasti nunnia ja munkkeja.

Katolinen yhteiskunta yrittää pitää jollain tapaa, siis huonosti kuitenkin, huolta heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä esimerkiksi USA:ssa tai Italiassa. Meillä hyvinvointia ei voida jättää kirkon tekemän ilmaisen työn varaan. Ei siksikään, että meillä paleltuu kuoliaaksi, jos ei ole asuntoa. Tajuatteko sen, Hra Suomen Tasavallan Presidentti?

Ei ole lainkaan omituista, Herra Presidentti, että ulkopolitiikassa vaikutatte toisaalta hieman viisastuneen virkanne myötä, mutta miten ihmeessä, Herra Presidentti, Te hyväksyitte isäntämaasopimuksen, MOUn, Naton kanssa?

Sopimushan antaa Natolle mahdollisuuden tulla Suomeen ja mahdollisuuden käyttää Suomea hyväkseen pelkästään omalla ilmoituksellaan, vaikka vastoin Suomen tahtoa.

Jos ette ole tästä tietoinen, niin tutustukaa äskettäin toimittamaani kirjaan ”Näin Suomea viedään”.

Selvittelen kirjassa mm., mitä Suomen MOU-sopimuksessa hyväksymät Naton doktriinit merkitsevät.

Ehkä ei ole omituista, jos Te ette ymmärrä tätä, mutta varmaa on, että itänaapurissamme se on ymmärretty, ja siihen varaudutaan.

Tuntuuko nyt sitten Etelä-Suomessa turvalliselta, Herra Presidentti, kun Nato tuo kalustoa ja väkeään Suomenlahden toiselle puolelle, ja Pietari on siinä kivenheiton päässä, pussin perällä?

Jos luette kirjassamme olevan epävirallisen suomennoksen MOU-sopimuksesta, Herra Presidentti, niin lukekaa kohta 3.5 myös alkuperäiskielellä eli englanniksi.

Käännöksessämme on nimittäin siltä osin sama puute kuin ministeriön tekemässä epävirallisessa käännöksessä.

Sopimuskohtaan omituisesti heitetyt pienet sanat ”may be” ovat nimittäin jääneet vaille huomiota. Sehän tarkoittaa, että pykälän mukaan ”voi olla”, että sopimuksen pykälien soveltamisesta, esimerkiksi Naton joukkojen maahantulosta, sovitaan yhdessä. Tai, että ”kenties” sovitaan yhdessä. Vai miten Nato tuon kohdan haluaa tulevaisuudessa tulkita?

Sopimuksen kohdasta 3.3. sitten seuraa, että Nato voi tulkita sopimusta sillä tavoin, että se voi tulla lupaa kysymättä ja ennalta varoittelematta. Eihän mahdollisesta Pietariin Suomen kautta ja suomalaisten tuella hyökkäämisestä pidäkään kenellekään etukäteen varoitella.

Ja tietenkin koko sopimuksessa on kysymys Suomen antamasta isäntämaatuesta Natolle, ei Naton tuesta Suomelle.

Tämänhän Te varmaankin ymmärrätte, vaikka koko poliittinen valtaeliitti on omituisesti toista väittänyt.

Olisi todella omituista, jos tässä tilanteessa, Hra Tasavallan Presidentti, ette käynnistäisi isäntämaasopimuksen irtisanomista. Irtisanomisaika on puoli vuotta, jos ette sattuisi muistamaan.

Oli myös jo alunperin kovin omituista, että olitte valtiovarainministerinä viemässä Suomea euroon ilman kansanäänestystä ja ilman perustuslain mukaista eduskuntakäsittelyä, vaikka olitte muka talousmies.

En kuitenkaan usko, että olisitte niin huono talousmies, että ette tajuaisi, että kansantaloutemme nykyinen ongelma johtuu hirmuisesti liian korkealla olleesta euron arvosta ja toisaalta maailmanlaajuisesta vapaakaupasta, minkä seurauksena suomalaiset yritykset eivät investoi Suomeen vaan kaikkialle muualle. Ja valtion ei anneta investoida eikä aloittaa yritystoimintaa.

Vaikka euron arvo on jo devalvoitunut, ja taloutemme tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin te propagandistit haluatte juuri nyt kertoa, niin olisi todella omituista, jos Te, Hra Suomen Tasavallan Presidentti, ette käynnistäisi myös Suomen eroamista eurosta.

 

Mauri Nygård (ipu)

mnyg@pp.kpnet.fi

www.toisinajattelija.fi

PS Kirjaa ”Näin Suomea viedään” voi tilata allekirjoittaneeltakin todella edulliseen alehintaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"On todella omituista,
Hra Tasavallan presidentti Sauli Niinistö (ent. kok), ette tajua, miksi ihmiset kritisoivat hyväntekeväisyysyhteiskuntaa – ei siis hyvinvointiyhteiskuntaa (A-Studio 15.6.2015)"

Presidentti Sauli Niinistön lausunto hyväntekeväisyysyhteiskunnan puolesta, oli tyrmäävä.

Nuori, itsenäinen Suomi, vaikuttaa hukanneen identiteettinsä täysin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Odotin, että kirjailija olisi kertonut pitkässä blogissaan omat lääkkeensä maamme surkean taloudellisen tilanteen korjaamiseksi. Siihen olisi varmasti riittänyt vaikkapa muutama lause. On varsin helppo arvostella Tasavallan presidenttiä ja muita päättäjiä siinä hurskaassa uskossa, että kansalaiset rientävät kilvan tilaamaan kirjoittajan kirjaa. Luettuani Mauri Nygårdin blogikirjoituksen en sitä kuitenkaan tee.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kun yhdellä kerralla ei näytä menevän perille, niin laitan tähän alle uudestaan.

"En kuitenkaan usko, että olisitte niin huono talousmies, että ette tajuaisi, että kansantaloutemme nykyinen ongelma johtuu hirmuisesti liian korkealla olleesta euron arvosta ja toisaalta maailmanlaajuisesta vapaakaupasta, minkä seurauksena suomalaiset yritykset eivät investoi Suomeen vaan kaikkialle muualle. Ja valtion ei anneta investoida eikä aloittaa yritystoimintaa.

Vaikka euron arvo on jo devalvoitunut, ja taloutemme tulevaisuus näyttää valoisammalta kuin te propagandistit haluatte juuri nyt kertoa, niin olisi todella omituista, jos Te, Hra Suomen Tasavallan Presidentti, ette käynnistäisi myös Suomen eroamista eurosta."

Kyllä tuosta pitäisi tajuta, että tärkeintä on erota eurosta ja EU:sta, jonka jälkeen voitaisiin ryhtyä harjoittamaan politiikkaa, jossa sopivasti rajoitetaan vapaakauppaa ja ohjataan investointeja omaan maahan. Ja pidetään valuutan arvo riittävän alhaalla. Samoin tekstistä pitäisi tajuta, että en pidä pahana valtionkaan yritystoimintaa. Valtio se aloitti Nokian, Outokummun, Nesteen, Fortumin, Enson, Kemiran ym. Ja rikkaitten verottaminen tuo laiskaa rahaa talouden kiertoon, joten verojen lisääminen oikeille tahoille piristää kansantaloutta. Tuonkin ajatuksen kirjoituksestani voinee päätellä, vaikka juuri sitä en rautalangasta esiin vääntänytkään.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Näimpä, tarvitaan niitä Robin Hood tulon siirtoja rikkailta liikkeelle (raha kun on alkanut kerääntyä) ja lisäksi tulisi alentaa tuotannon ja kulutuksen vurotuksia ei nyky hallituksen ehdottamia pääoma ja varallisuus veroja, lisäksi osinkoja tulisi alkaa verottaa.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

"Ja tietenkin koko sopimuksessa on kysymys Suomen antamasta isäntämaatuesta Natolle, ei Naton tuesta Suomelle."

Yleensä kaikissa sopimuksissa ja kaupoissa kumpikin sopimuksen tai kaupan osapuolista antaa jotakin ja saa jotakin vastineeksi.

Tässä tapauksessa Suomen Tasavalta antaa Natolle oikeuden ottaa Suomen merialueet, ilmatilan ja maaperän sotilaallisesti haltuunsa,saa Suomen Tasavallan armeijan omaan komentoonsa, saapa vielä täyden huollon ja ylläpidon miehitys- ja / tai kauttakulkujoukoilleen.

Nato taas puoleltaan ei anna yhtään mitään, ei sitoudu yhtään mihinkään - ja näyttää sille ettei se myöskään maksa saamistaan eduista ja oikeuksista mitään. Ei sentin senttiä.

Minusta on täysin mahdotonta että Nato ei olisi maksanut sopimuksen saamisesta yhtään mitään. On toki totta että Suomen taholta sopimuksen hyväksyneet ovat epäisänmaallisia ja valmiita pettämään isänmaansa kourallisesta hopearahoja, mutta eivät kai he ole niin tyhmiä että olisivat antaneet ilmaiseksi hyväksyntänsä ja allekirjoituksensa sopimukselle josta mikä tahansa suurvalta olisi valmis maksamaan kymmeniä, jopa tuhansia miljardeja euroja.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Nygård, minusta ehdotuksenne eurosta eroamisesta on kuolleena syntynyt ajatus. Kyllä minä sen luin, mutta jätin sen kokonaan omaan arvoonsa, koska se ei ratkaise nykyistä surkeaa maamme taloustilannetta. Odotan järkevämpiä ehdotuksia.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Totta, että lujille se ottaa maailman uusliberalisteille Kreikastakin luopuminen, joten bonuksia olisi ja on tarjolla niille suomalaisillekin, jotka jääräpäisesti haluavat pitää eurosta kiinni, vaikka se miten kurittaa auktoriteettiuskoista kansaamme.

Sitten on se pointti, että valtaeliittimme otti euron käyttöön laittomasti. Jos lainkuuliaisia oltaisiin, ja ihmiset äänestäisivät maan takaisin itsenäiseksi, niin joillekin ylimmille poliitikoille voisi tulla rajut tuomiot oikeudessa. Niinpä senkin vuoksi roikutaan viimeiseen asti kiinni entisessä eli eurossa, ja annetaan kansan kärsiä. Todellisesta vaihtoehdosta pitää heidän vaan todeta tuohon tyyliin kuin teit millään tavalla perustelematta, sillä perusteita ei ole.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Mauri N Aivan turhaa panettelua! Olisi hänellä varmman vasemmiston parannusehdotus, kaikille ilmaista rahaa vähintään tonni kk ja maksetaan kaikki velalla! Täysin edesvastuutonta "muka kirjailijalta"! Voisi antaa hallitukselle työrauha, eikä kirjoitta paskaa asioista joita ei ole edes tapahtunut? Porukkaa lappaa etelään, myös eläkeläiset, on sitä rahaa! Oppineet liian hyvälle. Asuntoihinkin korkeintaan alle satasen tuki, jos rahat ei riitä, muuttavat halvempiin asuntoihin niin itse teen, enkä saa tukia. Kouluakin käydään kymmeniä vuosia joita työntekijät tukevat veroin? Ovat kumminkin lähdössä ekana eläkkeelle. Jokaisen työajaksi 40v ja eläkkeen ylärajaksi 3000€ ja 1000€verottomaksi!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Eiköhän jossain IPUn ohjelmassa todettu, että kenenkään tulot eivät saisi olla ainakaan kymmentä kertaa suuremmat kuin alhaisimmat tulot. Tuota tonnin verotusrajaa on myös pidetty esillä.

Äärioikeistolainen kuvittelee olevansa oman onnensa seppä ja ansainneensa kaiken ihan itse. Tuo on kuitenkin täyttä itsepetosta.

Todellisuudessa hyvinvointikakku on aivan muitten rakentama, näillä aivoilla noin 200 000 vuotta pitkän työn ja tieteen, teknologian ja käytännön kehityksen tulosta. Nyt me lähinnä vain kilpailemme kakun jakamisesta, joka kyllä kasvaa edelleen, ja samalla siirtyvät nämä paljon puhutut maapallon rajat laveammalle, mutta se on jo toinen juttu, kuten Kipling sanoisi.

Toiset lähtevät tähän kakunjakamiskilpailuun innokkaammin kuin toiset. Moni ei tavoittelekaan maksimimäärää konkreettista hyvää itselleen. Jotkut esimerkiksi uhraavat aikaansa ja rahaa maailmanparannukseen poliittisen toiminnan kautta kuvittelemattakaan itse siitä hyötyvänsä. No jotkut kyllä taasen kuvittelevat. Silloin tulee kuvaan myös hyväntekeväisyys-yhteiskunta siinä muodossa, jota kirjoituksessani kritisoin.

Ihmiskunnan historia on ollut monille murhenäytelmä. Monet ovat eläneet alistetussa asemassa, mielivallan ja orjuudenkin alla. Halu auttaa heikompiaan, etenkin sukulaisiaan, on ollut tuolloin kokonaisuuden eli lajin kannalta eduksi.

Ihminenhän on laumaeläin ja kuka tahansa yksin jätettynä ilman teknologian antamia välineitä menehtyisi varsin pian, ainakin Suomessa. Mutta kärsimys siis jatkui, kunnes kommunismin pelossa meille sallittiin tämä hyvinvointivaltio, jossa jokainen ihminen oli saman arvoinen, ainakin teoriassa. Köyhällä, tyhmällä, sairaalla, vanhallakin oli ihmisarvoa ja pieni mahdollisuus vaikuttaa ympäristöönsä ja maailmanmenoon. Yhdessä pitkän ajan kuluessa rakentamamme yhteiskunta takasi, että kaikista huolehditaan.

Nyt kun ei pelätä enää kommunisteja eikä köyhälistön kapinaa, niin ollaan palaamassa ihmiskunnan normaaleja oloja kohden S Niinistön ja J Sipilän johdolla. Vuoden 1990 paikkeilla siirryimme pääoman hallitsemaan maailmankauteen.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Yleensä äärioikeistolaisiksi leimataan ne jotka leipoo kakkua/ja?
Jotkut taas pitää etuoikeutenaan, että heillä on oikeus jakaa toisten leipoma kakku ja suhtaudutaan oikein vihamielisesti kakkujen leipojiin?
Se että jakajat itse alkaisi leipoa niitä kakkuja ei tule kysymykseenkään, he haluaa jakaa tai "omia" vain toisten leipomia kakkuja?

Kakkujen jakajat haluaa määritellä kelle kakkua jaetaan, oma suu tietysti lähimpänä ja ympärillä samaa aatetta kannattaville tietysti runsaasti, korneimmillaan koko maailmalle, kaikki vastuu leipojilla on ja vain heillä? Jos jakajat verottaa liian tarkaan, eikä jääkkään leipojalle muuta kuin rippeet, leipomo kaatuu ja leipoja kantaa vastuun, jota jakajat haukkuvat kurkkusuorana, kun heillä ei ole jaettavaa, no silloin he hoksaa otetaan laskuun ulkomailta velkaa, kun juhlat on käynnissä!
Vieritän vastuun jakajien niskaan kokonaisuudessaan, kun he ei aloita itse vastuunottoa ja ala itse tehdä jaettavaa, joka on heidän mielestään niin helppoa!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

En odottanutkaan, että kommenttini kaikille aukeaisi. Ekä näy auenneen, alkuunsakaan. Kysehän on ideologiasta ja uskomuksista. Kielteinen lauseesi"Kakkujen jakajat haluaa määritellä kelle kakkua jaetaan ... korneimmillaan koko maailmalle" on kyllä paljon puhuva, etten sanoisi korni.

Hyvinvointivaltiossa ymmärrettiin, että meillä on vain yksi yhteinen kakku, josta tosiaankin pitää jakaa koko maailmalle.

Sinä siis olet näitä oman onnensa seppiä.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Olet sitten varmaan niitä jotka haluaa jakaa toisten työn tulosta! En kadehti yrittäjiä, jotka luokitellaan vasemmistomediassa ja ylessä heti riistäjiksi, vaikka olisi velkaa silmät korvat täynnä!

Olen ollut sekä että ja niin monissa paikoissa, että heti tajuaa, kun joku kirjoittaa jolla on putkinäkö, ettei kirjoittajalla ole tajua, eikä tietoa oikeasta elämästä!

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kerran vielä: koko kakku on käytännöllisesti katsoen muitten leipoma. Voin yrittää saada siitä mahdollisimman suuren siivun esimerkiksi ryhtymällä yrittäjäksi tai opiskelemalla muita taitoja, joita arvostetaan ja joista maksetaan.

Aarno Niemi

Blokin kirjoittaja puhuu IPU:n 0,5% "äänisaaliin" voimalla.

Me länsimaiset eurooppalaiset suomalaiset olemme kyllä erimieltä.

Loistavan presidenttimme johdolla on hienoa asua ja elää yhteisessä euroopassamme ja onneksi vielä saimme Naton isäntämaasopimuksen turvaksemme ennen täysjäsenyyden voimaantuloa.

IPU:n kaltaiset tuohivirsupuolueet eivät muuhun kykene kuin kannattajakorttien keräämiseen kun kerta toisensa jälkeen tippuvat puoluekartalta pois.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

"Loistavan presidenttimme johdolla on hienoa asua ja elää yhteisessä euroopassamme ja onneksi vielä saimme Naton isäntämaasopimuksen turvaksemme ennen täysjäsenyyden voimaantuloa." (kauan jatkuvia kättentaputuksia).

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Tuo edellinen heittoni ei taida oikein aueta nuoremmalle sukupolvelle, joka ei ole lukenut aikoinaan selostuksia Neuvostoliiton presidenttien ja pääsihteereiden puheista. Siellä tekstin välissä oli aina varsin tiheään sulkeissa maininta kättentaputuksista tai kauan jatkuneista kättentaputuksista.

Aarno Niemi

Kaskas, osaat järjettömien mielipiteiden esittämisen lisäksi myös käyttää copypaste toimintoa sehän on jo ipulaiselle aika paljon.

Keskittykää nyt niiden kannattajakorttien keräämiseen(taas) niin ehkä ensi vaaleissa saatte jo 0,6%:n kannatuksen.

Sillä aikaa oikeat puolueet hallituksessa tekevät työtä yhteisen eurooppamme eteen äänestäjien tahdon mukaisesti. Valta-osa meistä eurooppalaisista suomalaisista haluaa elää yhtenevässä euroopassa nauttien yhteisvaluutan tuomista matalista koroista ja vaivattomuudesta. Enää meiltä puuttuu Naton täysjäsenyys mutta sekin asia korjautuu piakkoin.

Ette saa olemattomalla kannatuksellanne tuhottua suomen asemaa euroopassa mutta rimpuiluanne on hauska seurata, jatkakaa ihmeessä meidän länsimaisten ihmisten hauskuuttamista mielipiteillänne.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän Johannes21 kuva
Esko Mahlberg

Erittäin hyvä kirjoitus. Niinistö pitää itseään niin ylimaallisen viisaan, että voi sanoa ja tehdä mitä tahansa. Tietääkö Niinistö, että hänellä on edessään yli 3 miljoonan suomalaisen mielipiteet jotka eivät ole samoja hänen kanssaan. Kehoittaisin Niinistöä "kurssille" Venäjälle. Siellä annettaisiin oppia kuinka käyttäytyä.

Nina Michael

Hei, Hyvä Presidentti,

on kyllä ikävä että olette unohtanut että Suomella on alkuperäiskanssa! Onko niin että heitä ei enää ole olemassa kun esimerkiksi katsoo Kyrkopressen kirjoituksia niin ei ole ainoakan artikkeli saamelaisista! Samaa on VBL /Vasabladetin kanssa ja HBL / Hufvustabladet kirjoittaa hyvin harvoin, ja jos he kirjoittavat niin on niin paljon virheitä että tarvitaan monta kirjoitusta tilanteen korjamiseskis: Oli niin että hiljattain HBL väitti että saamelaiset eivät ole alkuperäiskanssaa vaain että he ovat MINORITEETTI - voi että oli käytävä pitkä kirjeenvaihto että he ymärisät sitä asiaa, ja pitihän minun pyytää Klemetti Näkäläjärveä avuski vaikka hyvin tiedän se asian itsekin! KUULUUHAN TEIDÄN ASIANNE näitten asoitoiten korjaamisesksi! Ja kakikista PAHIN tilanne on että Suomen asioita hoitaa Valtionminsteri joka on lahkolainen JOKA EI SANO IHMISILLE ETTÄ HÄNEN OPI-ISÄANSA ON PUOLEKSI SAAMELAINEN! MAHTAAKO SE toimia saamelaisen hyväksi taikka ei? Veikkaan että EI!

Aarno Niemi

Suomessa on useampia minoriteetejä, saamelaiset, mustalaiset, pirkkalaiset ym.

Mitä sitten, olkaa eurooppalaisia suomalaisia elkääkä yrittäkö ratsastaa jollakin omituisella minoriteetistatuksella etuja havitellen.

Me länsimaiset suomalaiset kuulumme yhtenä joukkona yhdentyvään eurooppaan eikä sitä mitkään 0,5%:n ipulaiset muuksi muuta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Nina ym. Katse ja mielenkiinto hallitsijoillamme on tosiaankin sillä suunnalla, mihin tämä eräs toinen kommentoija viittaa. Ei siis suomalaisissa, joihin luen myös rajojemme sisällä asuvan alkuperäiskansan osan. Onhan se toki samalla vähemmistö, kuten ruotsinkieliset ja monet muut.

Eihän alkuperäiskansastamme kovin usein puhuta, mutta ehkä vielä vähemmän kerrotaan EU-jäsenyyden vastustajista, vaikka heitä todellisuudessa on suuri määrä. Soinista kerrotaan, mutta hän ei ole koskaan esittänyt eroa EU:sta. Hän on bluffi median armosta suomalaisten hämäämiseksi ja äänten ohjaamiseksi vaarattomaan suuntaan. Alkaa se nyt jo selvitä monelle perussuomalaisellekin ja puoluetta kannattaneille. Reaktioita heillä on sitten monenlaisia:

Yhdet mukauttavat näkemyksensä puheenjohtajan näkemysten mukaisiksi.

Toiset eivät suostu uskomaan näkemäänsä ja kuulemaansa. Pitävät vaan yllä mielessään täysin harhaista kuvaa johtajastaan.

Kolmannet tajuavat, mutta pitävät niin paljon pikku politikoinnistaan, että jatkavat puolueen elimissä kuin mitään ei olisi tapahtunut. Ovat pikkuopportunisteja.

Neljännet nostavat metelin, ja puolue erottaa tai savustaa heidät ulos.

Viidennet eroavat omasta aloitteestaan ja saattavat liittyä toiseen puolueeseen tai ryhtyvät ainakin äänestämään muita, lähinnä IPUa.

Kuudennet heittäytyvät kaiken politiikan ja yhteiskuntaan tietoisesti vaikuttamisen ja asioiden seuraamisen ulkopuolelle ja alkavat ylpeillä sillä, että eivät ole äänestäneet pitkään aikaan. Nämä ovat hallitsijoittemme kannalta erittäin hyviä ihmisiä.

Sipilä on kylläkin pääministeri.

Toimituksen poiminnat