Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

Eroon yksipuoluejärjestelmästä

Eroon yksipuoluejärjestelmästä

Tuoreessa YLEn gallup-mittauksessa merkittävintä taisi olla uutislukijankin kertoma havainto, että jotkut olivat nyt hylänneet eduskuntapuolueet ja kannattivat eduskunnan ulkopuolisia puolueita.

Suomihan on ollut eduskunnan osalta yksipuoluejärjestelmässä. Kaikki eduskuntapuolueet ovat kannattaneet EU- ja eurojäsenyyksiä. Nämä jäsenyydet sanelevat politiikan.

Timo Soinin johtamasta puolueesta media tosin on antanut valheellisen kuvan kuin puolue vastustaisi jäsenyyksiä, vaikka Soini itse ei ole koskaan esittänyt eroa EU:sta tai eurosta. Hän on halunnut säilyttää ministerikelpoisuutensa, ja lopultahan se palkittiin.

Puolueen tulevaisuudesta Soini ei niin tunnu huolta kantavankaan. Hän olikin jo vuonna 2 000 aikeissa perustaa uusi Edistyspuolue Perussuomalaisten jälkeen.

Todellisen opposition kannatus oli vielä tuoreessa YLEn mittauksessa kohtalaisen alhainen, 2,1 prosenttia, mutta kannatuksen muutos ylöspäin saattaa pelottaa vallassaolijoita. Näitähän moititaan mm. perustuslain rikkomuksista.

Gallupit hieman pienentävät todellisen opposition todellista kannatusta, sillä haastateltavan pitää olla aktiivinen esimerkiksi Itsenäisyyspuolueen (IPU) nimen mainitakseen. Sitä ei kerrota automaattisesti kyselijän listalta.

Jokohan tulos oli oire siitä, että ihmiset alkavat ymmärtää, miten eduskunnassa on vain näennäisoppositio ja todellinen vaihtoehto on eduskunnan ulkopuolella?

Mauri Nygård 4.11.2015

Itsenäisyyspuolueen (IPU) vpj, www.toisinajattelija.fi

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VirpiMarjattaHerrala kuva
Virpi Marjatta Herrala

Eduskunnassa tällä hetkellä olevia puolueita ei kannata äänestää.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Niin, kannatuksen suurikaan vaihtelu niissä puolueissa ei vaikuta maassa harjoitettavaan politiikkaan.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kannattaisi ehkä ensin kerätä ne 5000 kannattajaa joilla IPN:n saisi puoluerekisteriin, ennenkin kyseenalaistaa puolueen menestyksen gallupissa.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

En taida nyt täysin ymmärtää heittoasi. Minkä puolueen menestyksen kyseenalaistamisesta on kysymys?

Toimituksen poiminnat