Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

Olisiko kunnon lakko ollut kuitenkin parempi?

 

Radikaali äärioikeistolainen hallituksemme on saamassa uusia historiallisia muutoksia lävitse. Työaikaa pidennetään, palkkaa lasketaan. Eläkeikää on jo nostettu ja rajaton maahanmuutto sallittu. Kaikki mahdollinen yksityistetään ja valtion omaisuus lähes lahjoitellaan pois.

Sairaanhoidossakin oli fiksua ottaa talousvastuu valtiolle, sillä valtio voi sitten ohjata yksityistämistä.

Sinänsä Suomen ottamista käsittelypöydälle on jo odoteltu, sillä moni muukin maa on ollut vuorollaan oikeistohengen käsittelyssä. Rakennemuutosta on tehty mm. Irlannissa, Portugalissa, Italiassa, Saksassa ja tietenkin Kreikassa.

Tavoitteena on purkaa hyvinvointivaltiota, joka sallittiin kommunismin pelossa. Tavoitteena on päästä eroon kansallisvaltioista ja kansanvallasta.

Tavoitteita ajetaan etenkin EU:n kautta, ja siellä ajankohtaisin asia on TTIP-sopimus USA:n kanssa.

Naton kanssa tehty isäntämaasopimus (MOU) antaa Natolle oikeuden tulla maahamme milloin tahansa ja käytännössä myös oikeuden vetää Suomi sotaan naapurimaansa kanssa. Taistelutantereeksi ja ohjusiskujen kohteeksi joutuminen on USA:n sotateollisuuden päätäntävallassa.

Kuvitteleeko joku, että ”kilpailukykysopimuksella” (kiky) on todella jotain oleellista merkitystä yrityksillemme? Siis kun julkisen sektorin lomarahoja alennetaan ja ostovoimaa vähennetään myös muilla palkanalennuksilla?

Merkitystä on euron kurssilla, ja sehän onkin alentunut jo viime vuonna.

Kirjoitin runsas vuosi sitten, että taloudessa tulee näkymään piristymistä jo syyskaudella. No eipä vaan näkynyt luvuissa piristymistä, kunnes nyt sitten yhtäkkiä viime vuoden kasvulukuja korjattiin jälkikäteen merkittävästi ylöspäin. Mitenkäs sattuikaan, että niin kauan kuin kiky-sopimusta piti ajaa, elimme väärien negatiivisten tietojen vallassa!

 

Hulluinta tässä on ollut, että ammattiyhdistykset, työväen edustajat siis, ovat ajaneet oikeistolaisen Ann Selinin (sdp) johdolla veronalennuksia. Että siten muka edistetään työllisyyttä. Annetaan ymmärtää, että jos julkinen sektori käyttäisi tuon saman rahan, niin se menisi kankkulankaivoon!

Todellisuudessa veronalennuksilla suositaan hyvätuloisia, ja todellisuudessa julkisella ja yksityisellä kulutuksella on samaa luokkaa olevat kerrannaisvaikutukset.

Jos tämä ideologinen kansakunnan ja yhteiskunnan alasajo olisi haluttu pysäyttää, niin kiky-sopimus olisi pitänyt hylätä ja olisi pitänyt lähteä lakkolinjalle.

Kunnon yleislakko siihen liittyvine kärsimyksineen olisi kaatanut hallituksen ja olisi saatu uudet vaalit. Ehkä niissä vaaleissa ihmiset olisivat ymmärtäneet äänestää muitakin kuin eduskuntapuolueita, siis muitakin kuin euroa ja EU:ta kannattavia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eivätköhän suomalaiset tässä tilanteessa olisi kokeneet yleislakon masinoijat sen verran suuriksi sabotööreiksi, että uusissa vaaleissa kaikki siihen porukkaan kuuluneet olisivat kokeneet armotttoman tappion.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Eipä sillä tappiollakaan mitään suurempaa merkitystä olisi ollut, sillä eihän oppositiolla ole nytkään yhtään kansanedustajaa.

Vuonna 1905 Suomen ja työläisen, kansalaisen vastavoima oli kohtalaisen selkeästi nähtävissä ja kansakunta reagoi olojen ja maan itsemääräämisoikeuden puolesta yleislakolla. Kaukana siitä tietoisuudesta ovat nyt demarit ja Ann Selin. Vihollistakaan ei haluta nähdä eikä tiedostaa. Tai itse asiassa: kenen joukoissa nämä johtajat nyt marssivatkaan?

Toimituksen poiminnat