Toisinajattelija Toisinajattelu kaunistaa!

Vieläkö Trumputin on hengissä?

  • Toinen osa Trumputinista?
    Toinen osa Trumputinista?

 

 

Vieläkö Trumputin elää?

 

Obaman ja Clintonin johtama USA oli jatkuvasti kiristämässä pakotteita Venäjää vastaan, ja Suomikin oli mukana. Tuore isäntämaasopimus vuodelta 2014 antoi Natolle mahdollisuuden tulla maahamme milloin halusi ja mihin tehtävään tahansa. Vuonna 2016 USA kutsuikin itsensä harjoittelemaan. Media vain hieman ihmetteli.

 

Baltian maihin päätettiin lähettää Nato-joukkoja, ja natottaminen Suomessa ja Ruotsissa jatkui kiivaana. Näytti siltä, että muiden mukana suomalaisia valmisteltiin russofobisella propagandalla ihan oikeaan sotaan. Suursodan mahdollisuutta sai pelätä, mikäli Hillary Clinton olisi valittu syksyllä 2016 USA:n presidentiksi, jolloin entinen linja olisi jatkunut. Sotahaukat ja sotaelinkeino näyttivät siis ennenpitkää saavan sotansa, ja Suomi olisi taistelutannerta.

 

Donald Trumpilla sen sijaan näytti olevan myötämieltä Venäjää kohtaan. Suomen pelastamiseksi Trumpin valinta vaikutti turvallisemmalta. Kirjoitin, että kunpa Trump voittaisi. Samaan suuntaan pohti myös Paavo Väyrynen 27.11.2016 Kokkolassa (katso You Tube).

 

Trump voitti, ja alkoi hirmuinen mustamaalaaminen. Suhteet Venäjälle koettiin arveluttaviksi ja väitettiinpä Venäjän sotkeutuneen USA:n vaaleihinkin. Trump joutui ahtaalle.

 

SittenTrump näytti tekevän U-käännöksen. Erotti avustajiaan ja pommitti Venäjän suojeluksessa olevan Syyrian hallituksen joukkoja. Syyksi sanottiin kaasuhyökkäys. USA ampui 69 ohjusta, lentokoneita tuhoutui, ihmisiäkin kuoli.

 

USA:n ja Venäjän suhteiden kerrotaan olevan nyt kylmimmillään pitkiin aikoihin. Media on ällikällä lyöty, ja taitavat tutkinnat liian läheisestä kanssakäymisestä Venäjän kanssa hautautua.

 

Paranoidi kun olen, niin aloin elätellä toivoa salaliitosta. Että siinäkö ne kaverukset Trump ja Putin nyt pelaavat yhteen, jotta syytökset Venäjä-suhteista jäisivät? Kun videobloggaaja Jordan Sather oli tullut samoihin toiveisiin, niin kehtaan tuon nyt maailmalle julki tuoda. Toivon Trumputinin elävän. Varmuuttahan siitä ei ole.

 

Ei sinne lentotukikohtaan lentänytkään kuin 23 ohjusta. Loput 36 lensivät tämän hetkisen yhteisen vihollisen Isisin puolelle, ja kaiken lisäksi hyökkäyksestä oli ilmoitettu etukäteen Venäjän johdolle.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Vaikuttaa kuin kl 12:44 mennessä vain yhdellä Usarin lukijalla olisi ollut mielipide ulkopolitiikasta.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Tilanne sama kl 18:50. Missä Naton sotatrollit lymyävät? Vai riittäisikö sotaelinkeinolle sota Pohjois-Koreaa vastaan, tässä vaiheessa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Ulkopolitiikka - ainakin Suomen osalta - jäi Nygårdin avauksessa melko epämääräisen kuvauksen varaan. Trumputin on poliittisena määreenä ainakin toistaiseksi huomattavan irrelevantti ja keinotekoinen, noin lievästi sanottuna. Jokseenkin yhtä epämääräiseen ulkopoliittiseen viitekehykseen kuuluu termi 'natottaminen'.

Muuten, mitä mieltä olet Mauri Nygård Suomen geopoliittisesta ja kulttuurihistoriallisesta asemasta; kuulummeko itä-eurooppalaiseen slaavilais-venäläiseen alueeseen VAI mahdammeko sittenkin kuulua länsi-eurooppalaiseen skandinaavis-anglosaksiseen ympäristöön.

Suomen asemaa joutuu historiallisessa valossa hahmottamaan myös, jos suostuu vastaamaan pelkistettyyn kysymykseen: onko meitä suomalaisia vainottu useammin idän vaiko lännen suunnalta? No, kysymykset ovat kaiketi retorisia, alkeellisiakin. Mutta vastaa jos haluat.

Käyttäjän MauriNygard kuva
Mauri Nygård

Kiitos kysymästä. Vastaan mielelläni.

Ihmiset ovat saman arvoisia ihon, silmien tai tukan väristä tai nenän muodosta riippumatta. Suomalaisissakin on monenlaista geeniperimää ja kohtalainen ero länsisuomalaisten ja itäsuomalaisten välillä. Silti nämä ihmiset samaistuvat suomalaisiksi ja jopa monet venäjää, englantia tai kiinaa kotonaan puhuvat.

Yritän sanoa, että on hirvittävän surullista, jos olet omaksunut tuon viitekehysajattelusi harjoitetusta propagandasta. Russofobia tulee mieleen. Helpottunut olen, mikäli olet itse jollain tavoin palkkion saava propagandisti. Siis ei suomalaisen tarvitse kuulua mihinkään "suuralueeseen" tai viitekehykseen. Jokainen maa ja alue on lännen ja idän välissä, kuten myös pohjoisen ja etelän välissä.

Kyllähän Jaakko Jotunit ja kumppanit yrittivät heikossa itsetunnossaan todistaa meille tunnettuja antiikin sukulaisia, mutta naurettavaahan sellainen nykyisen tietämyksen valossa on, eikä sukulaisuuksilla pitäisi olla mitään merkitystä ulkopolitiikkaan.

Mutta jos historiaan ja erityisesti kielellisiin sukulaisiin mennään, niin idästähän niitä sukulaiskansoja paremminkin löytyy, ja etelästä. Tästä erikoislaatuisesta kieliryhmästä voi olla ylpeä. Se ikäänkuin opastaa Suomenlinnaan kirjoitetun tavoin, että jälkipolvi seiso täällä omalla pohjallasi äläkä luota vieraan apuun. Tämän pankkimies Paasikivikin oli omaksunut ja nämä saatanan nykyiset tunarit ovat sitten asiamme pilanneet.

Mitä vainoamiseen tulee, niin tältä niemeltä on vainottu enemmän itään päin kuin länteen, koska a) lännessä oli meri ja b) olimme kauan Ruotsin valloittama itämaa, jonka piti käydä Ruotsin puolesta valloitussotia ja ottaa vastaan Ruotsin vihollisen hyökkäykset ja miehitykset. Alunperinkin suomalaista roomalaiskatolista ja lutherilaista asutusta levitettiin itään ja pohjoiseen Novgorodin valtapiirin alueelle eikä ilman kahnauksia. Ruotsin suurvallan loppuvaiheen sodat tekivät Suomesta taistelutantereen aivan samoin kuin nyt solmittu isäntämaasopimus Naton kanssa tekee Suomesta taistelutantereen mahdollisessa tulevassa sodassa, jota ihan oikeasti jotkut voimat haluavat, ja ilmeisesti haluavat myös Suomessa, koskapa meillä on jo muutaman vuoden ajan harrastettu niin kovin törkeää sotapropagandaa, 30-luvun ja sotavuosien tavoin.

Puolustusvoimain komentajakin jo totesi, että sotaa kohti ollaan menossa. No sillä lausumalla voi perustella asehankintoja USA:sta, mutta todellisuudessa aseet eivät voi maailmanpoliittisessa kriisissä, sodassa, estää maamme hävitystä eikä miehitystä. Diplomatia ja puolueettomuuspolitiikka voi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Nygård: "Russofobia tulee mieleen. Helpottunut olen, mikäli olet itse jollain tavoin palkkion saava propagandisti."

En suo sinulle helpotusta ainakaan yllä mainulla tavalla. En nimittäin ole palkkiomiehiä mihinkään suuntaan. Russofobia taas on neuvostovaltaa kaipaavien propagandistien lanseeraama kielikuva.

Mielenkiintoista oli vastauksessasi tuo kieliryhmien esiin nostaminen; asia jota myös Tomi Vaalisto asiantuntevasti selostaa. Totta on, että kielelliset sukulaisemme ovat lähinnä idässä ja etelässä, osin myös lännessä.

Nykyinen Suomi on tynkävaltio siinä mielessä, että läheisimmät kielisukulaisemme asuvat Ruotsin Länsi-Pohjassa (Kalixjoki/Kainuunjoki rajana) sekä Venäjän puolen Karjalassa (Aunus-Laatokka-Viena). Suomi historiallisena väliinputoajana ja joskus myös sodankäynnin heikompana lenkkinä on nuo arvokkaat sukulaisalueet menettänyt aggressiivisemmille ja röyhkeämmille naapureilleen.

Suomi ei ole ketään vainonnut; ei itään eikä länteen, ei pohjoiseen eikä etelään. Vainolaisemme ovat aina tulleet idästä, ellei huomioon oteta varhaista Ruotsin maahantunkeutumista ja sitä raskasta pakkorakoamme, jossa jouduimme Svean puolesta sotia käymään. Jopa 'viimeiseen suomalaiseen saakka ruottin puolesta sotimaan'.

Tuskinpa sinäkään Mauri slaavilaisen bolsevismin tai sen perillisten helmaan olet pyrkimässä. Näin rohkenen olettaa.

Adolf Ivar Arwidsson (7. elokuuta 1791 Padasjoki, Ruotsin kuningaskunta – 21. kesäkuuta 1858 Viipuri, Suomen suuriruhtinaskunta):
”Ruotsalaisia emme enää ole, venäläisiksi emme tahdo tulla, olkaamme siis suomalaisia” (”Svenskar äro vi inte längre, ryssar vilja vi inte bli, låt oss alltså bli finnar”)

Toimituksen poiminnat